5 Kasım 2017 Pazar günü gerçekleştirdiğimiz kahvaltı programında sona yaklaşan Bangladeş İyilikhane Yetimhanesi'ne destek olmak, dünya çocuklarının dertlerini paylaşmak ve iyiliği konuşmak için 500'ü aşkın misafirimizle bir araya geldik.

Programımızda kahvaltının ardından Başkanımız Merve Çirişoğlu Çotur açılış konuşmasını gerçekleştirdi. İyilikhane'nin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Muhtelif coğrafyalarda çocukların karşılaştığı sorunlara değindi. "Bizler gece ile gündüzün birbirini muntazam bir şekilde izlediğini Rabbimizden öğreniyoruz. Her zorlukla birlikte bir kolaylığın olduğunu, ancak bunun için bir iş bitince ötekine geçmek gerektiğini biliyoruz. Şu anda dünya, gecesini yaşadığı zamanlardan geçiyor olabilir, o halde bize düşen vazifenin gece uyanık kalmak ve sabaha hazırlanmak olduğunu düşünüyoruz. Maddi-manevi birikimlerini iyilikleri planlamaya ve yapmaya adayan, birbirine hakkı ve sabrı tavsiye eden kişilerden olmayı umuyoruz ve bu gayretle 7 yıldır çalışıyoruz." diyererk İyilikhane'de gönüllülerimizle biriktirdiğimiz iyilik hikayelerini paylaştı. Derneğimizin yeni ismini ilan etti: "Yurt içinde ve yurt dışındaki çalışmalarımızda, yetim çocukların yanı sıra babası hayatta olan ancak çok zor şartlar altında yaşamını sürdüren ihtiyaç sahibi çocukları da gündemimizde tutabilmek adına daha kapsayıcı bir ifade ile yola devam etme kararı aldık ve bu yıl derneğimizin adını İyilikhane Çocuk Derneği olarak değiştirdik."

Başkanımızın ardından, Taha Kılınç "Büyük fazilet hikayeleri infak etmeyi imkansız hale getirmesin, asıl infak sahip olduklarımızı paylaşmak." diyerek "infak ve paylaşmak" üzerine misafirlerimize hitap etti.

Konuşmaların sonrasında, katılımcılar arasında umre çekilişi gerçekleştirildi ve Umre fırsatını kazanan misafirimize ödülü takdim edildi. Taha Kılınç ve sunucumuz İbrahim Emre Bey ve aileleri adına dikilen fidanlarımızın sertifikaları kendilerine takdim edildi. Misafirlerimiz heybelerine nice iyilikler doldurarak programdan ayrıldı.

Programımızın hazırlık aşamalarında ve program esnasında görev alan onlarca gönüllümüzle birlikte gerçekleştirdiğimiz organizasyonumuzun daha nice hayra kapı aralamasını diliyor, emek veren, gelen, gelmek isteyip gelemeyen, programımıza renk katan tüm güzel insanlara Bangladeşli yetimler adına teşekkürlerimizi sunuyoruz.