Gazze’de neler yapıyoruz?

13 Kasım 2023 itibarıyla Gazze’deki insani yardım faaliyetlerimizde acil su dağıtımlarına öncelik verdik ve 75 tanker suyu Gazze'y ulaştırdık. Bölgede anlık olarak değişen şartları ve güncel ihtiyaçları da takip ederek çocuklar ve aileleri için çalışmalarımıza sıcak yemek, konserve, ilaç ve su desteği ile devam ediyoruz.  Bölgeye desteğimizi yerel ekibimizle birlikte ivedilikle ulaştırıyoruz ve ulaştırmaya devam edeceğiz.

Gazze için ne yapabilirsiniz?

- Dilediğiniz miktarda bağışla çalışmalarımıza katkı sağlayabilirsiniz ve daha çok Gazzeli çocuğa ulaşmamız için destek olabilirsiniz.
- Organize ettiğimiz atölyelerde, kermeslerde ve etkinliklerde gönüllü olarak görev alabilirsiniz.
- Yetenekleriniz, becerileriniz veya mesleğinizle ilgili atölyeler yapıp gelirini bağışlayabilirsiniz.
- Arkadaş veya aile çevrenizle kermesler, etkinlikler veya toplantılar organize edebilirsiniz.
- Arkadaş çevrenizde, dahil olduğunuz topluluklarda ve/ya sosyal medya hesaplarınızda faaliyetlerimizi duyurarak destek olabilir, iyilik takımları oluşturup çevrenizi iyiliğe teşvik edebilir, birlikteliğinizi iyiliğe vesile kılabilirsiniz.
- Dua edebilirsiniz.

Gazze’de neler oluyor?

Filistin’de 75 yıldır süren ve son zamanlarda benzeri görülmemiş şekilde artarak devam eden bir soykırım yaşanıyor. Gazze şeridinde 2 milyon sivil, 360 km²’lik bir alana hapsedilmiş durumda ve son 1 ayda bu küçük alana Hiroşima’ya atılan atom bombasından 2 kat fazla etkide bombardıman yapıldı. İsrail; 7 Ekim’den beri hastaneleri, okulları, camileri, mülteci kamplarını, su depolarını, ekmek fırınlarını ve çocuk parklarını hedef alarak sadece 37 günde 11 bin 78 kişinin hayatını kaybetmesine, 25 binden fazla kişinin ise yaralanmasına sebep oldu. Ölenlerin 4 bin 506’sını çocuklar oluşturuyor. Bu sayı, son 4 yılda dünya genelinde 20 ülkede yaşanan silahlı çatışmalarda hayatını kaybeden çocuk sayısından daha fazla. Yaralı ya da şehit olarak enkaz altında kalanların tam sayısı ise maalesef bilinemiyor.

Söz konusu Filistinli çocuklar olunca; çocukların beslenme, barınma, sağlık, eğitim, oyun haklarını değil, yaşam haklarını konuşmak ve savunmak durumunda kalıyoruz. Yasalarla güvence altına alınmış çocuk haklarının her şartta ve durumda istisnasız tüm çocukları kapsaması gerektiğine inanıyoruz ve bu noktada elimizden gelenin en iyisini yapmak için gayret ediyoruz.

İyilikhane olarak güvenilirlik, şeffaflık, hesap verebilirlik ilkelerine bağlı kalarak iyiliği ve merhameti yaymak ve ihtiyaç sahibi çocuklara adil bir şekilde destek sağlamak için yıllardır faaliyet yürütüyoruz. Ülkemizde düzenli olarak sürdürdüğümüz faaliyetlerimizin yanı sıra acil durumlarda kriz bölgelerinde de sorumluluk alarak benimsediğimiz ilke ve değerler ölçüsünde hareket ediyoruz. Her daim yardımları hızla, etkin ve insan onuruna yaraşır şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için gönüllülerimiz ve bağışçılarımızın desteğiyle çalışıyoruz.  Din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin herkesi eliyle, diliyle, kalbiyle Gazze’deki bu insanlık dışı zulmün karşısında durmaya ve elinden geleni yapmaya davet ediyoruz.