KARDEŞLERİMİZLEYİZ

23 Şubat 2023 | Deprem Bölgesine Acil Yardımlar Devam Ediyor

Yardım Kamyonlarımız için Tedarikten Teslime, Sürecin Her Anında İşin Başındayız

Adıyaman

Depremin ilk gününden itibaren bölgenin ihtiyaçlarını takip ederek hazırladığımız yardım kamyonlarımızın ilkiyle Adıyaman’da soba, hijyenik ped, ıslak mendil, powerbank, bebek bezi, tuvalet kağıdı, sabun ve maske dağıtımlarına başladık.

Sürecin devamında ihtiyaçlara göre güncellediğimiz 2. kamyonumuzla yine Adıyaman’da merkezin dışındaki mahallelere giderek, emanetlerinizi ihtiyaç sahiplerine birebir ulaştırdık. Bu kez, bölgede önemli bir ihtiyaç olarak öne çıkan iç giyim ve termal takımları, soba, çorap ve kıyafete ağırlık verdik.

Malatya

3. ve 4. kamyonlarımızı, Malatya’da ihtiyacın yoğun olduğu bölgelere yönlendirdik. Çadır çadır ziyaret ederek çocuklar ve ailelerinin ihtiyaçlarını belirledik. İç giyim, yorgan, hijyenik ped, ıslak mendil, çocuk ve hasta bezi, tuvalet kağıdı ve deterjandan oluşan ürünleri, sizler adına bizzat ulaştırdık.

Toplamda 19.110 acil ihtiyacı deprem bölgesine ulaştırdık.

Acil insani yardımlarımızı, bölgede ihtiyaç hala devam ettiği için sonlandırmadık. Bugün itibarıyla 5. kamyonumuzu hazırlıyoruz ve depremden etkilenen 11 ilimizdeki ihtiyacı takip etmeye devam ediyoruz.

Psikososyal Destek Çalışmaları | Kardeşlerimiz için Gönüllü Ol

Bu süreçte, bütüncül bir iyileşme için çok önemli olan psikososyal destek çalışmalarımızın hazırlığını tamamladık ve depremden etkilenen çocuklar ve ailelerin yanında olmaya devam edeceğiz.

Bu kapsamda görev almak isteyen gönüllülere eğitimler vererek deprem bölgesindeki çocuk ve yetişkinler için psikososyal çalışmalara ağırlık vereceğiz.

Çocuğun İlacı Oyun

Oyuncaklarla deprem bölgesindeki çocukların yüzlerine tebessüm oluyoruz, günlerine renk katıyoruz. Nakdi bağış yaparak daha çok çocuğa oyuncak ulaştırmamıza destek olabileceğiniz gibi sıfır veya iyi durumda olan oyuncakları, dernek merkezimize iletebilirsiniz.

Gelin, çocukların dünyasında büyük yer tutan oyun ve oyuncak ihtiyacını hep birlikte karşılayalım.