Yıllardır süren ve 7 Ekim’den bu yana benzeri görülmemiş şekilde artarak devam eden İsrail’in Filistin halkına yönelik soykırımının karşısında ses yükseltmek için birçok sivil toplum kuruluşuyla bir araya geldik. Dünyanın her yerindeki çocuklar gibi Filistinli çocukların da okul sıralarında olması, parklarda koşturması, geceleri güvende ve huzurla uyuması gerektiğini ve çocukları koruma sorumluluğunun yetişkinler olarak bizlere ait olduğunu hatırlattık. Çocukların dünyasını ve katledilen çocukları temsilen konsolosluk önüne oyuncaklar bıraktık. Filistinli çocukların oynayamadığı oyuncakları, deprem bölgesindeki kardeşlerine göndermek üzere emanet aldık.

Eylemde İyilikhane adına Yönetim Kurulu Üyemiz Makbule Haykıran söz alarak basın açıklamamızı paylaştı.

“Çocukların iyi hali için çalışan, onlar için kendi etki alanında gece gündüz koşturan, şikayetlenmek yerine çözüm üretmek için emek veren farklı sivil toplum kuruluşlarından gönüllü arkadaşlarımızla bir araya geldik bu kez binlerce Filistinli çocuk için.

Hepimizin bildiği gibi yıllardır devam eden İsrail zulmünün ortasında dünyaya gözlerini açtılar ve bu şartlarda hayatta kalmaya çalışıyorlar. Çok uzun zamandır süren ve son dönemde İsrail’in Gazze’de şiddetini iyice artırdığı soykırımla birlikte kimisi yetimdi, kimi yetim bile kalamadı ve bu hayattan koparıldılar. Biz hâlâ bu konuşmayı yaparken bile sayıları artmaya devam ediyor.

Fakat, onlar birer rakam değiller. Hayalleri, hedefleriyle ailelerinin göz bebeği, hepimizin kardeşleri…

İyilikhane Çocuk Derneği olarak faaliyetlerimizde, şimdiye kadar birçok hikâyeye tanık olduk. Savaş ve katliamlardan kurtulan çocukların günlük hayatlarındaki izlerini de yakinen görüyoruz. Çiçekler, nehirler, evler çizmeleri gereken yaşta yetişkinlerin bile kaldıramayacağı sahnelere çok küçük yaşlarda tanık oldukları için bomba ve ceset çizerek büyüyorlar.

Fakat, bu onların normali değil, hiçbir zaman da olmayacak.

Hiçbir kural, hukuk, sınır tanımayan bu zulmün karşısında, bize düşen her koşulda elimizden gelenin en iyisini yapmak için daha çok çabalamak. Böyle zor zamanları kendimize yeniden ciddi bir hatırlatıcı olarak görüp birbirimize tutunarak çözümün bir parçası olmaya gayret etmek zorundayız.

Bugün buraya bıraktığımız oyuncakları, bir gün refah içindeki Filistin’in çocuklarına bizzat ulaştıracağımıza dair inancımızı diri tutmayı ümit ediyoruz. Bu gayrette olan dünyanın tüm vicdanlı insanlarına buradaki arkadaşlarımızla birlikte selam ediyoruz.”