Yüzlerce çocuk, anne ve babalarıyla birlikte 1 kilometre uzunluğundaki tuvale Filistinli yaşıtlarının çalınan hayallerini çizmek için fırça ve boyalarını eline aldı. Evleri, hayalleri, umutları, hayatları çalınan Filistinli kardeşleri için içlerinde taşıdığı hayalleri ve umutları bembeyaz tuvale yansıttı. Gün sonunda binbir elden çıkan binbir farklı hayalin yer aldığı yüzlerce metre uzunluğundaki dev resim, etkinliğe katılan gönüllülerimiz ve çocuklar tarafından havaya kaldırılarak sergilendi. Çocukların hayallerini temsil eden onlarca kırmızı balon da gökyüzüne bırakıldı.

Etkinlikte, Filistin’de yaşanan soykırıma dikkat çekmek için Yönetim Kurulu Başkanımız Merve Çirişoğlu’nun çizimleri de yer aldı. Yönetim Kurulu Üyemiz Melike Saka, derneğimiz adına söz alarak Filistinli çocukların yanında olduğumuzu bir kez daha vurguladı.

“Bugün, İyilikhane Çocuk Derneği olarak gönüllülerimizle birlikte Filistinli çocukların sesi olmak, çalınan hayallerini çocuklarla birlikte resmetmek için buradayız. 

Hepimiz biliyoruz ki üç haftada Gazze'de hayatını kaybeden çocukların sayısı 4 bine yaklaştı, 7 bini aşkın çocuk yaralandı ve nicesi de enkaz altında... Bu sayı, son dört yıl boyunca dünya genelinde 20'den fazla ülkede yaşanan silahlı çatışmalarda öldürülen çocuk sayısından daha fazla! 

Çocuklar yararına çalışan sivil toplum kuruluşları olarak çocukların eğitim, sağlık, oyun haklarının iyileştirilmesi için çalışmamız gerekirken, biz bugün burada istisnasız tüm çocukların en temel hakkı olan yaşama hakkını Filistinli çocuklar için savunmak zorunda kalıyoruz. Çocukların iyilik halini konuşabilmek için, önce hayatta kalmalarını sağlamak zorundayız. 

İsrail’in hiçbir kural, hukuk, sınır tanımayan soykırımının karşısında, her koşulda elimizden gelenin en iyisini yapmak için gayret ediyoruz. İnanıyoruz ki çocuklar bombaların düşmediği bir gökyüzüne kavuştuğu zaman da iyiliğin tarafında olan herkesle birlikte Filistinli çocukların hayallerini yeniden inşa etmek için yanlarında olacağız.

Din, dil, ırk ayrımı yapmaksızın eliyle, diliyle, kalbiyle bu zulmün karşısında olan herkese selam gönderiyoruz.”