Kardeşlik Bağı Projesi'nde Mülteci Çocukların Eğitimi İçin Gönüllü Arıyoruz!

Kardeşlik Bağı Projesi, mülteci çocuklara yönelik eğitim, sosyal destek ve rehberlik çalışmasıdır. Projenin başlıca amacı; savaş, göç, toplumsal dışlanma vb. travmatik yaşantılara maruz kalmış Suriyeli çocuklarla gönüllüler arasında kardeşlik bağları kurmak ve bu bağın iyileştirici etkisi ile çocukların hayatında psikolojik, sosyal ve akademik açıdan olumlu bir gelişim sağlamaktır. Proje süresi Ekim 2022 – Haziran 2023 tarihleri arasını kapsamaktadır.

Proje başvuru formu için tıklayınız.

Proje kapsamında öncelikle 4 mülteci akran çocuk ve 2 gönüllüden oluşan "kardeşlik grupları" oluşturulacaktır. Her kardeşlik grubu haftada en az 3 saat dernek merkezinde bir araya gelecektir. Gönüllüler, her hafta çocukların bireysel ihtiyaçlarına göre okul derslerine takviye ders anlatımı yapacaktır. Çocukların ilgi ve yeteneklerine göre ayda bir çocuklar ve gönüllüler birlikte bir etkinliğe (gezi, spor aktiviteleri, bilim-sanat atölye çalışmaları vb.) katılacaktır. İki ayda bir ise projedeki tüm çocukların ve gönüllülerin katılımıyla toplu etkinlikler düzenlenecektir.

Projede görev alan gönüllülerimizin eğitim ve gelişimlerine katkıda bulunarak, hassas bir grup olan mülteci çocuklarla çalışmalarını kolaylaştırabilmek için 24-25 Eylül 2022 tarihlerinde "Mülteci Çocukları Anlama Gönüllü Eğitimi" düzenlenecektir ve proje süresince iki haftada bir proje danışmanı ile paylaşım ve süpervizyon toplantıları online olarak gerçekleştirilecektir.

Siz de “kardeşlik gönüllüsü” olarak çocuklarla zamanınızı, bilginizi, tebessümünüzü paylaşabilir, onların hayatında hiç kopmayacak kardeşlik bağları kurabilirsiniz.

Kimler Kardeşlik Bağı Gönüllüsü Olmak İçin Başvurabilir?

İstanbul’da ikamet ediyorsanız ve 18-30 yaş arasında üniversite öğrencisi ya da mezunuysanız,
Çocuklara derslerinde yardımcı olmayı ve sosyal aktivitelerde eşlik etmeyi seviyorsanız,
Alacağınız eğitimlerle hem kendinizi geliştirmek hem de çocuklara faydalı olmak istiyorsanız,
Projeye Haziran ayına kadar haftalık en az 5 saat düzenli olarak vakit ayırabilecekseniz sizi de bekliyoruz.

Proje başvuru formu için tıklayınız.

Kardeşlik Bağı Projesi'nde görev alacak gönüllüler başvuruları sonrasında yapılacak mülakatla belirlenecektir. Gönüllü adaylarının 24-25 Eylül 2022 tarihlerinde 09.00 - 18.00 saatleri arasında düzenlenecek Mülteci Çocukları Anlama Gönüllü Eğitim Programı’na katılımı zorunludur. Eğitim programına katılmayan gönüllü adaylarının başvuruları geçersiz sayılacaktır.

Projeye ilişkin soru, görüş ve önerileriniz için [email protected] adresine e-posta gönderebilir, 02128070709 numaralı telefondan derneğimize ulaşabilirsiniz.