Bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz İyilikhane Çocuk İftarımızı 9 Haziran 2018 Cumartesi günü Avcılar sahilinde, 75 gönüllümüz, 380 çocuğumuz ve aileleri olmak üzere toplam 500 misafirimizin katılımı ile gerçekleştirdik. Savaşın ve yokluğun getirdiği zorluklara göğüs gererek hayata umutla tutunmaya çalışan yüzlerce çocuğumuzla, hazırladığımız etkinlik alanlarında ve lunaparkta doyasıya eğlendik, iftar sofrasında dualarla bir araya geldik.

Etkinlik günü öğlen saatlerinde gönüllülerimizin bir kısmı ile hazırlıklar için iftar alanında buluştuk. Yüz boyama, oyun ve yarışma alanları, dondurma ve pamuk şeker stantlarını çocuklar gelmeden hazırladık. Bir grup gönüllümüz ile birlikte ise saat 16.00'da servislerle Fatih’ten iftar alanına çocuklar ve ailelerinin transferini gerçekleştirdik. Çocuklardan yaşça küçük olanlarla etkinlik alanında yüz boyama, resim, origami, yakalamaca vb. oyunlar ile vakit geçirirken, 7 yaş üstü çocuklarla iftara kadar 4 saat boyunca lunaparkta doyasıya eğlendik.

İftar vakti yaklaşınca tüm misafirlerimizle yemek alanında bir araya geldik. Çocuklarımızdan 9 yaşındaki Suriyeli Abdurrahman’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile dualarla oruçlar açıldı. İftarın ardından dondurma ve pamuk şeker stantlarımızdan ikramlara başladık. İftar ve eğlence programlarıyla unutulmaz bir gün geçiren çocukları saat 22:30’da servislerle Fatih’e uğurladık.

13-14 yaşlarında çocuklarımız, savaştan önce bayramlarda lunaparka gittiklerini ama savaştan sonra yıllardır hiç lunaparka gidemediklerini, Türkiye’ye geldikten sonra hiç bu kadar eğlenmediklerini söyledi. Savaşın ortasına doğmuş 7 yaşlarındaki çocuğumuz “Ben ilk defa lunaparka geliyorum. Çok, çok heyecanlıyım!” diyerek hislerini paylaştı.

Çocukların zihinlerinde hoş bir ramazan hatırası bırakmak, kardeşlik ve birlik duygularını pekiştirmek amacıyla düzenlediğimiz iftarımızda yüzlerce çocuğun tebessümüne vesile olan tüm bağışçılarımıza ve gönüllülerimize teşekkür ederiz.